free&happylife

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O závislostiach...

My ľudia sme hrozne zváštni tvorčekovia. V slabej chvíľke sa uchylujeme k veciam, na ktoré by sme za normálnych okolností nesiahli, ktoré by sme si ani nevšimli, alebo možno obišli kilometrovým oblúkom... Ale sme ľudia a sme slabí. Asi neexistuje na tejto planéte nikto, kto by nespadol, nepochybil... Dôležité ale je, nezostať sa váľať na tej zemi a vstať opäť hore, na nohy!
A tak fajčíme, pijeme alkohol, vyvolávame frajerke, ktorú by sme ale v skutočnosti najradšej uškrtili, sme závislí na jedle, sme závislí na zlých myšlienkach. Sme závislí na negativite. Sme závislí na sebakontrole. Sme závislí na diétach, na telke, na minulosti na sexe a nedajbože na drogách, či možno ešte niečo horšie... Áno, stáva sa to. Každému sa to stalo, neraz.. Ale ako z toho von? Čo s tým?
Veľa ľudí si opakuje stále dookola.. „Od zajtra nie! Od zajtra ani jedna ciga/čokoláda/telka/počítač.. Ani jedna zlá a negatívna myšlieka! Od zajtra len raj a sebavedomie. Nesmiem! Nesmiem!“
Čo myslíte, ako asi dopadajú všetky tieto pokusy? Skončiť s niečim.. Niečo nerobiť.. Na niečo zabudnúť.. „Už jej nikdy nezavolám!“, povie si mladíček a už ho to len ťahá k tomu mobilu, ešte jedna SMSka, posledná... Len táto jedna a končím...
Aké to asi je? Ustavične myslieť na to, čo nemám robiť? Čoho sa nemáme dopustiť? K čomu sa už nikdy nesmieme vrátiť?
Milí priatelia, všetky tieto pokusy, straty a nálezy, predsavujú jeden nikdy a nikde nekončiaci kruh. Nikdy to neskončí. Je mi ľúto, ale je to tak.
Pokiaľ sa budete vo vašej mysli zaoberať zákazmi, tým, čo za žiadnu cenu nemôžete a nesmiete... Tým, čoho sa nesmiete dotknúť.. Nikdy nevyhráte..
Vaša myseľ, moji drahí, nie je, totižto, nastavená na slovíčko NIE. Vaše ja nechce počúvať o tom, že sa niečo nemôže a nedá, lebo vaše ja verí tomu, že svet tu leží otvorený iba pre vás.. Že môžete všetko. Že nie ste horší, ako iní, aby vám brali hračky, ktoré iní môžu...
Vy to, moji milí, musíte urobiť úplne inak. Vy musíte začať rozmýšľať, ako a čo ÁNO!
Treba si urobiť harmonogram, zasypať sa úlohami a povinnosťami, zasypať sa jedlom a aktivitami, zahrnúť sa ľuďmi, kamarátmi a známymi, piť a piť veľa.. Všetko si musíte dopriať.
Všetko a koľko chcete! Ale inééé! To je to tajomstvo. Iné jedlo, zdravšie, chutnejšie, iné pitie, minerálky a čaje, džúsy a čo ja viem, iných ľudí, lepších a milších, iné krúžky, nie plné fajčiarov, ale plné aktivít! Treba chodiť na španielčinu! Treba sa naučiť plávať! Treba jazdiť na koni a treba sa chodiť prechádzať! Treba čítať knihy! Treba sa hrať s deťmi.... Treba myslieť na pekné veci.
Treba minulosť nechať minulosťou, nevŕtať sa v nej, nešpárať sa v nej, nechať ju plávať a pozerať dopredu. Lebo zajtra príde deň, a potom ešte jeden a potom ešte jeden.. Takže ide len o to, ako veľmi dopredu chcete tú minulosť naťahovať..
Chcete žiť včera? Tam, kde to nebolo pekné, dobré, chutné a ani milé? Alebo si chcete vytvoriť krajšie zajtra? Také, kde ste odvážny, radostný, veselý, priateľský? Také, kde poznáte desať vtipov na každý deň? Také, kde viete, ako vyzerá pravda? Vaša pravda? Taká, kde nemáte potrebu presvedčiť iných, že veci sa majú inak? Kde vám chutí jesť? Kde máte okolo seba príjemných ľudí a kde robíte prácu svojich snov? Alebo minimálne takú, kde je radosť prekročiť prah a cviknúť si kartu?
Zajtrajšok je treba pretvárať dnes. Už teraz. Premyslieť si jasne celý koncept a potom na ňom odhodlane pracovať, lebo samé to nepríde a nikto iný to za vás ani nevymyslí. Nie tak, aby ste vy boli na konci dňa spokojní...
Ak to nie je tak, ak to chcete teraz.. Aké by to teda malo byť?
Nebojte sa snívať a myslieť vo veľkom. Nebojte sa byť odvážny! Odvážnemu predsa šťastie praje, to je stará známa pravda...
Nebojte sa byť výnimočný, lebo to je v skutočnosti to, čím ste sa narodili, to je vaša úloha.
Dostáť pravde a naplniť to, čo bolo napísané dávno pred vami.
A je to o zodpovednosti, o úsilí, o práci, o vytrvalosti. O tom, nezapadnúť do šedivého prachu.
Tak.. aké by to teda malo byť?

no limits | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014