free&happylife

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Real life...

Odpúšťať, milovať, vracať sa sám k sebe.. Koľko je teraz takých príručiek? Čo vás zaručene prevedú všetkými úskaliami... Naučia milovať samého seba.. Veľa, veľa, preveľa..

Akože áno, vďaka za ne.. Je to super, že sa máte kde dočítať o veci, čo vás kvári.. že nemusíte mať pocit, že ste na vec sám..

Milovať, odpúšťať, nechať odísť..

Ani nejde o nejakú šamanistiku, alebo čo.. skôr asi len o nejaké zmierenie.. A je to super, keď to dokážete, keď to do seba nasajete, ale.. jedna vec, jedna vec je ale sakra dôležitá pri tom celom...

Raz, po určitom čase.. Keď to celé prebolí a pretečie... Musíte to zabaliť. Nemôžete sa chcieť dookola opravovať, byť lepší, dokolanejší, viac odpúšťať, viac milovať, viac nechávať odísť...

Na jednej strane je poznanie. A je to krásne. A také tiché a pokojné. Fakt ako keby ste len stáli na brehu rieky a dívali sa, ako to celé tečie kamsi preč a vás to už vôbec nemusí bolieť, ani trápiť, ani nič..

Ale na druhej strane.. tam musí byť celkom iný element. Musíte sa vyvážiť. Tú serióznosť, to skúmanie, to opravovanie samého seba..

Na tej druhej strane, milí moji, tam musí byť FUN! Zábava.. Proste si povedať, som nedokonalý a kto je?! Všetci robíme chyby, všetci sme niekde v duši zlomyseľní, niekedy chceme viac, než nám je treba, niekedy sme márniví a úchylní a hlúpi a leniví....

A tam niekde.. Medzi tým jedným a druhým pólom.. Tam sa rodí pravá rovnováha.

Keď to celé neberiete až tak vážne.

A dokonca by som povedala, že FUN a acteptation vecí a ľudí takých, akí sú... To je ešte väčšie majstrovstvo.

A dovolí vám to aj trochu viac akcie. Aj niekomu vynadať niekedy.. Aj sa hnevať, aj sa nebaviť.

Proste si dovoliť, nebyť super. Lebo nikto nie je!

A tak už neodpúšťam tej kolegyni, čo sa mi zdala byť taká pure.

Lebo si nemyslím, že je normálne chodiť ofučaná do roboty a nebaviť sa s ľuďmi.

Action makes reaction. A najdôležitejšie je sa na veciach vedieť proste zasmiať..

Niekde som čítala nasledovné:

"Ľudský život je miestami hrozne iracionálny, nerozumný. A zároveň, napriek tomu, dáva hlboký význam. Na tej prvej veci by ste sa mali vedieť zasmiať. A nad tou druhou pouvažovať.. Inak to bude skrátka len totálna nuda!"

Haha, dosť dobré. A výstižné.

PS: Autoškolu som nespravila. "Nemáte dobrú techniku  jazdenia, slečna", povedal policajt. Slečna.. Prečo si o mne každý myslí, že som slečna?


no limits | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014