free&happylife

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Radosť zo života..

Áno, mám radosť, z toho malého života, čo sa vo mne vyvíja a z ktorého raz možno bude nositeľ nobelovej ceny, alebo možno len upratovačka... Mám z neho radosť.

Dostali sme rôzne brožúrky o tom, čo tomu malému Mrnkovi treba zadovážiť.

Páni moji, je toho celá hromada.. Potrebujete..

Kočiarik.. Noví, trojkombo, stojí v priemere okolo 700eur.. Nechcem byť za šupáčku, moje dieťa si zaslúži nový kočiarik! Veď som chodila do školy, aj titul mi dali, aj dobre vyzerám, tak.. áno, kúpime mu to, a radi.

Ďalej bude treba vybaviť detskú izbu. Pekný, nový nábytok stojí tiež asi okolo 500 až 700euro.. A to rátam len zopár menších skriniek a nejakú tú posieľku. Bez matraca..

A ďalej asi bude chcieť aj niečo jesť. Teda, rátam s tým, že najskôr bude len mliečko. Ale časom bude iste zvyšovať nároky, takže do jedálnička zaradíme asi aj nejakú tú zeleninku a ovocie a jogurty a pečivo a potom asi aj rezne vysmážané, opekance s makom, majónézové šaláty a čo ja viem čo ešte! Raz z toho bude veľký chlap a ten chlap sa bude dožadovať jedla!...

Nateraz, ďalej potrebujeme.. Aj nejaké oblečenie.. Píšu, že dupačky, aspon zo 5 kusov, body, tričká, tepláčky, pyžamká... Potom rôzne deky a dečky, prikrývky a prikrývočky.. A samozrejme!

Aby sme nezabudli.. Keď raz bude toto dieťa prijímať, isto bude chcieť aj vylučovať, takže.. Plienky, menšie, väčšie, plátené, poštolky a čo ja viem.. No nenecháme ho dokakané!!!

A potom.. Potom asi pôjde do školy. A keď budeme mať smolu, tak bude chytré a vzdelania sa bude dožadovať. A vzdelanie, priatelia, tiež niečo stojí...

K tomu vám naša vláda dá na úvod 800éčiek, potom pol roka asi 70percenz z platu a potom už len nejakých 300éčiek.. A..

Tá hypotéka sa nebude pýtať, kedy asi bude správny čas, aby vám odišla z účtu.. Ona proste odíde...

A my sme sa pripravili. Svedomito sme si to všetko odkladali, našetrili a teraz môže mať do naše malé Mrkno aj nový kočár..

Ale.. Sú mamičky, ktoré sa možno pripraviť nemohli. Možno sa ich nikto nepýtal, či chcú mať baby. Možno sa ich nikto nepýtal, či chcú mať partnera.. Možno sa ich nikto nepýtal, či chcú mať SEX!

Sú oteckovia, ktorí nech robia, čo robia, berú aj tie denné, aj tie nočné, ale peňazí nepribúda.. Aj cez víkendy nejaká tá fuška navyše.. Stále šetria, stále sa snažia, ale viete.. Príroda sa niekedy nepýta, či už je na konte dosť..

A doma možno majú ešte nejaké iné hladné krky. Možno je treba postarať sa o starých rodičov...

Možno má tá mamička čo robiť sama so sebou.. Možno je chorá. Možno sa jej to nepáči. Možno je nešťastná...

Možno by najradšej nebola..

Ale áno, nevadí. My sa máme predsa radovať z nového života.. Radovať sa..

Z toho, že všetky tieto mamičky privedú na svet všetky tieto detičky, ktoré nebudú mať ani nový kočiarik a možno ani žiadny iný kočiarik. Ktoré možno ani nebudú mať oteckov. A tak im len v živote zostane byť silný...

Možno z nich nevyrastú chuligáni, ani feťáci, ani deti, ktoré si siahajú na život, lebo zistili, že rodičia o nich v skutočnosti nestáli... Nie, nevadí. My sa tešíme zo života!....

Len čo s nimi? S týmito všetkými? Kto im podá pomocnú ruku?

Tie mladé 16ťročné slečny, čo húfne vysmiate pochodovali mestom a držali v rukách transparent?

Mladí.. Vyrehotaní kresťania?... Kňaz, ktorí káže že dôležité je to dieťa hlavne vynosiť?!.. Aj keď ho mamička nechce?.. Alebo pani Mária Čírová?...

Nemám slov.


no limits | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014