free&happylife

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Freedom...

Nad takým niečim rozmýšľam, v čom je tá skutočná sloboda.. Je to v tom, že sebavedomo dokážete prejaviť negatívny názor? Je to v asertívnom správaní? Je to v tom, že sa necháte potetovať, popiercovať a s hlavou hrdo zdvihnutou si stojíte za tým?
Rozmýšľala som, v čom by to vlastne mohlo väziť a... došla som len na jednu jedinú vec..

Nie je to o iných ľuďoch. Nie je to o mojej matke. Nie je to o mojej nadriadenej. Nie je to ani o mojom manželovi. Nie je to mojej susedke. Nie je to o tom, že vám niekto niekedy určite povie, že všetko robíte super. Nie je to o tom, že ste naozaj dokonalí.

Nie je to o vyžehlenom prádle. Ani o o tom, že máte svedomito naprataný plný mrazák s mesačnou predstavou o tom, čo sa kedy bude variť. Nie je to ani o tom, že jete správne jedlá, vyzeráte ako z katalógu, máte priateľov podľa svojich predstáv, používate správnu kozmetiku, chodíte na vyberané predstavenia a.. Máte inteligentný zmysel pre humor!

Nie je to ani o tom, že robíte prácu svojich snov. Že ste našli to vysnené naplnenie a sebarealizáciu, o ktorej všetci tak strašne snívame....

Nie je to o tom, že nemáte aknóznu pleť.

Nie je to ani o tom, že si dovolíte byť drzá na zákazníka a do mailov píšete výkričníky a zlé veci zvýrazňujete červenou....

Nie je to ani o tom, že všetko negatívne zvládate s ľahkosťou. Že sa nad zlými vecami dokážete len pousmiať, i keď toto má už dosť blízko.. Ale nie..

Ani to, že máte vždy perfektne oholené nohy. Alebo že.. Presne viete, aké oblečenie sa ku vám hodí a vy si ho obliekate bez ohľadu na to, že vôbec nezapadá do vášho pracovného prostredia...

Nie je to ani o výraznom make-upe, navzdory všetkému.

V skutočnosti je to asi o jednej, jedinej veci. A síce...

Že si na konci tohto všetkého vy sami poviete, že..

JE TO OK! Je to OK, lebo ja som rozhodla, teraz, v tejto chvíli, že to JE OK!

A bodka.

Nie preto, lebo matka by možno asi tiež súhlasila, alebo že by možno asi aj súhlasila najlepšia priateľka, alebo možno, že... Keď sa na vec pozriem z uhla číslo 37, možno by sa to celé dalo pochopiť.. Nie..

Je to OK, lebo ja si hovorím, že je to OK, je to dobré a ja som s tým spokojná, lebo mám vlastné dôvody byť spokojná!
A nemusím nikomu nič vysvetľovať, nemusím sa chcieť druhým páčiť!!!

Ja si predsa rozumiem, ja sa predsa chápem, nikto nemá o mne samej toľko informácií ako JA..
Ako by som teda mohla vkladať rozhodnutia o mojom vlastnom živote do rúk iných?!!

Toto je Freedom.

no limits | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014